Skeletonster Nikitina wint na bijna vijf jaar eindelijk weer

Skeletonster Elena Nikitina heeft na bijna vijf jaar eindelijk haar tweede World Cup-zege te pakken. De 25-jarige Russische won in januari 2013 in Innsbruck de derde wedstrijd waar ze op het hoogste niveau ooit aan meedeed, maar daarna bleef het bij een sporadische podiumplek - waaronder olympisch brons in 2014.

In het Amerikaanse Park City stond zaterdag de tweede World Cup-wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma - die zou vrijdag gehouden worden, maar wegens hevige sneeuwval was dat onmogelijk. De Duitse Tina Hermann was de snelste in de eerste run, maar Nikitina, die een nieuw startrecord neerzette, bleef met 0,04 seconden in de buurt. Dat gold ook voor de Canadese Elisabeth Vathje, die slechts 0,08 seconden toe moest geven.

In run twee ging het minder goed met Vathje, die terugviel naar de zesde plek. Laura Deas noteerde de snelste tijd en de Britse steeg zo van de zevende naar de vijfde plek, terwijl de Duitse Jacqueline Lölling - met opnieuw de traagste starts van het hele veld - de derde plek in beslag nam. Nikitina evenaarde haar startrecord en maakte geen fouten, waardoor ze het Hermann erg moeilijk maakte. De Duitse leek het te halen, maar kwam 0,02 seconden tekort en eindigde voor Lölling als tweede.

Kimberley Bos kende geen beste eerste run, maar de tweede afdaling ging aanzienlijk beter. De Edese schoof zo op van de vijftiende naar de tiende stek. Joska le Conté eindigde op een prima veertiende plek.