Wielrenner geeft moeder de schuld van positieve dopingtest na profdebuut

Wielrenner Michael Bresciani lijkt niet de allerhandigste te zijn. De 22-jarige Italiaan kwam dit jaar over naar de ProContinentale formatie Bardiani-CSF, debuteerde als prof tijdens het Italiaans kampioenschap en werd na afloop betrapt op het gebruik van het verboden vochtafdrijvend middel Lasix.

Middelen als Lasix worden nog wel eens gebruikt om daadwerkelijk prestatiebevorderende middelen sneller uit het lichaam te krijgen en zijn zelf dan ook verboden. Echt helpen deed het niet, de stumpert haalde de finish van het Italiaans kampioenschap niet eens. Voor Bardiani is het ook geen best nieuws, kopmannen Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni werden vlak voor de Giro d'Italia betrapt op groeihormonen.

Overigens is het zeker niet Bresciani's eigen schuld, zo zegt hij zelf. Zoals het een ware janlul betaamt schuift hij de schuld lekker af op zijn moeder, die Lasix gebruikt. Op een dag brak ze een pil in twee stukken, waarbij wat stukjes in kleine Michael's eten terecht zijn gekomen, iets wat uiteraard veel plausibeler klinkt dan een valsspelende wielrenner.

In de tenniswereld zou men hier overigens prima mee weg kunnen komen. Sara Errani werd eerder dit jaar betrapt en kreeg slechts twee maanden schorsing, omdat men geloofde dat haar positieve test werd veroorzaakt door een in de tortellini gevallen kankermedicijn van haar moeder.