Devils en Golden Knights geklopt, geen NHL-teams meer ongeslagen

Na een ruime week zijn er geen ongeslagen teams meer over in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De New Jersey Devils en de nieuwe Vegas Golden Knights hadden hun eerste drie duels gewonnen, maar beide teams kregen vrijdagavond hun eerste nederlaag te verwerken.

In het Prudential Center in Newark namen de Devils het op tegen de Washington Capitals. Die zagen TJ Oshie de score in de eerste periode openen, ma een fraaie steal van Nicklas Bäckström. Halverwege de tweede periode verdubbelde Alex Ovechkin de score in de powerplay, maar Taylor Hall deed namens de Devils wat terug. De Tsjech Jakub Vrana tikte een schot van Devante Smith-Pelly binnen en bracht de Capitals op 1-3 na de tweede periode.

Kyle Palmieri bracht de fans van de Devils al in de eerste minuut op de banken door de 2-3 binnen te schieten, maar daar bleef het bij. Oshie, Ovechkin, Bäckström en assist-koning Evgeny Kuznetsov rolden de Devils vijf minuten later op: Oshie schoot de 2-4 binnen na werk van Bäckström en Kuznetsov, de Zweed zorgde voor de 2-5 eindstand na voorbereidend werk van Ovechkin - zijn eerste assist van het seizoen - en Oshie.

In de T-Mobile Arena in Las Vegas namen de Golden Knights het op tegen de Detroit Red Wings. Dat ging aanvankelijk niet verkeerd, want de Golden Knights werkten twee keer een achterstand weg en stonden na de tweede periode met 3-2 voor. In de derde en laatste periode ging het echter helemaal fout: Anthony Mantha, Frans Nielsen, Gustav Nyquist en Luke Glendening scoorden namens de Red Wings en bezorgden hun ploeg een 3-6 overwinning.

Voor het social media-team van de Golden Knights was het overigens een pijnlijk avondje. Vooraf deelden ze een speelse sneer uit naar de Red Wings, die vorig seizoen na 25 achtereenvolgende seizoenen de play-offs niet haalden. "Beide teams vanavond hebben in hetzelfde aantal achtereenvolgende seizoenen de play-offs gehaald", grapte men. Niet verstandig, zo bleek. Toch sloeg men nog wel een beetje terug: "We zijn nu het team met de minste nederlagen ooit in de NHL-geschiedenis", schreef men na de eerste nederlaag ooit voor de dit jaar in de NHL begonnen ploeg.

Uitslagen NHL vrijdag
Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings 3-6
New Jersey Devils - Washington Capitals 2-5
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 3-1
Calgary Flames - Ottawa Senators 0-6
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-1

Devils - Capitals (Bron: YouTube)