'Klinsmann staat open voor bondscoachschap Oranje'

Jürgen Klinsmann heeft laten doorschemeren dat hij openstaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, zo meldt Voetbal International. De 53-jarige Duitser vertrok in november bij de Verenigde Staten en staat dan ook open voor een nieuwe uitdaging.

Klinsmann was sinds de zomer van 2011 zowel technisch directeur als trainer bij het Amerikaanse team en in de 98 wedstrijden waarin hij in de dug-out zat, pakte hij gemiddeld 1,84 punt per duel. Hij won 2013 de Gold Cup, werd verkozen tot de beste trainer van dat toernooi en leidde de Verenigde Staten in 2014 naar de achtste finales op het WK. In die ronde bleek België uiteindelijk met 2-1 te sterk.

"Klinsmann voldoet aan een groot aantal voorwaarden, hij was bondscoach van Duitsland en de Verenigde Staten, daarbij heeft hij een groot verleden als topspeler", zo schrijft het weekblad, dat eraan toevoegt dat Klinsmann waarschijnlijk geen grote kennis zal hebben van het Nederlandse voetbal, aangezien hij jaren weg is geweest.

Voordat Klinsmann naar de Verenigde Staten verhuisde, was hij adviseur bij Toronto FC, trainer van Bayern München en bondscoach van Duitsland. De 108-voudig international van die Nationalelf, die voor onder meer Internazionale, Tottenham Hotspur en Bayern speelde, werd met Duitsland in 2006 derde op het WK in eigen land en won een jaar eerder de Confederations Cup.