Wales pakt belangrijke punten, ServiŽ laat WK-plaatsing nog liggen

Wales heeft goede zaken gedaan in groep D van de WK-kwalificatiereeks. Het team van bondscoach Chris Coleman boekte een nipte zege bij Georgië. Wales kon niet beschikken over de geblesseerde Gareth Bale.

De bezoekers wonnen dankzij een vlammend schot van Tim Lawrence, die in zijn negende interland zijn eerste doelpunt voor The Dragons maakte. Lawrence ontving de bal vier minuten na rust van Aaron Ramsey, draaide snel weg bij zijn tegenstander en haalde doeltreffend uit. Keeper Giorgi Loria ging daarbij echter niet vrijuit in de Boris Paichadze Dinamo Arena.

Het elftal van Coleman had al eerder kunnen scoren, maar Sam Vokes, Andy King en Lawrence wisten Loria niet te passeren. Namens Georgië was Giorgi Kvilitaia gevaarlijk, maar hij kon niet scoren met een kopbal. Na de openingstreffer probeerde Georgië wat meer druk te zetten, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker.

Servië kon zich op bezoek bij het al uitgeschakelde Oostenrijk definitief voor het WK plaatsen, maar daarvoor moest het wel winnen. Luka Milivojevic schoot Servië vroeg op voorsprong, Guido Burgstaller trok de stand gelijk. Marko Arnautovic zette Oostenrijk een kwartier voor tijd op voorsprong, maar dit keer maakte Nemanja Matic de gelijkmaker. Louis Schaub bracht de drie punten echter op slag van het laatste fluitsignaal toch naar de drie punten: 3-2.

Twee snelle goals van Daryl Murphy hielpen Ierland in eigen huis langs Moldavië, waardoor ook de Ierse hoop nog leeft. Servië speelt maandag met achttien punten op zak thuis tegen Georgië, Wales (17) en Ierland (16) nemen het in Cardiff tegen elkaar op en zullen onderling bepalen welk team het WK in elk geval niet haalt.