Albert Verlinde stopt, Patty Brard wil 'm opvolgen

Albert Verlinde keert na de zomer niet terug op televisie. Vanaf zijn vakantieadres in Portugal liet Albert het AD weten dat hij het presenteren niet langer kan combineren met zijn werk als algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland. Als RTL een opvolger zoekt, dan is Patty Brard in de markt. "Daar ben ik wel voor in", zei Brard, ondanks haar aanstaande verhuizing naar Ibiza.

"Ik heb de keuze net gemaakt", liet Verlinde het AD dinsdag weten. "Daar is aan het strand liggen ook goed voor, om knopen door te hakken." Sinds 2015, toen zijn Albert Verlinde Entertainment fuseerde met Joop van den Endes musicalbedrijf, is hij algemeen directeur en producent van Stage Entertainment. Vorig jaar zomer nam Verlinde na vijftien jaar afscheid van RTL Boulevard. Het afgelopen seizoen presenteerde hij meerdere keren per week het middagprogramma RTL Live.

"Grease gaat straks in première in Parijs, The Bodyguard in Madrid en ik ben druk met de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma... Het valt gewoon niet lekker meer te combineren met televisie", concludeerde Verlinde tijden zijn vakantie. "Mensen verwachtten dit al, maar ik word zelf ook wat ouder en wijzer."

Verlinde heeft "geen idee" of hij ooit nog terugkeert op televisie. "Nu ben ik even helemaal vrij. Op een later moment ga ik op mijn gemak eens kijken wat bij mij zou passen en vooral of daar tijd voor is.".

Shownieuws
Over een paar weken stopt Patty Brard zelf ook met haar programma Shownieuws bij SBS. Ze gaat definitief verhuizen naar Ibiza omdat haar partner Antoine daar veel kan werken. Brard komt zo nu en dan nog wel even terug naar Nederland voor enkele projecten.

"Ik kom alleen terug voor dingen die ik erg leuk vind om te doen", zei Brard woensdag bij 100% NL toen haar werd verteld dat Verlinde stopt met RTL Live. "Ik zou dat zeker overwegen." Brard noemt RTL Live een leuk programma met leuke mensen. "En Albert deed dat heel goed."

Albert Verlinde stopt met presenteren
Albert Verlinde stopt met presenteren (Foto: BuzzE)