FC Barcelona: "Neymar wil weg"

Het lijkt er alle schijn van te hebben dat de dagen van Neymar bij FC Barcelona geteld zijn. Er gaan al lang geruchten over een transfer van de Braziliaan richting Paris Saint-Germain, maar nu heeft de Catalaanse club zelf bevestigd dat Neymar weg wil.

"Neymar heeft voor de ochtendtraining laten weten niet meer bij ons verder te willen. Daarop heeft hij toestemming gekregen om de training te laten voor wat het was en zijn toekomst te gaan bepalen", aldus een statement van FC Barcelona woensdag. Even na 09.00 uur verscheen de spits op het trainingscomplex, maar een half uur later was hij weer vertrokken. Volgens Spaanse media heeft Neymar er zelfs al afscheid genomen van zijn ploeggenoten.

Het voornaamste struikelpunt lijkt rond de financiën te gaan. Neymar heeft een afkoopclausule in zijn contract van 222 miljoen euro. Dat geld zou met een omweg, namelijk via Qatar, naar Barcelona overgemaakt kunnen worden. Dat is dan weer een mogelijk probleem, want de Spaanse voetbalbond LFP heeft zich al tegen de constructie uitgesproken. Financiële doping, noemt de bond het, terwijl bondsvoorzitter Javier Tebas al bezig is met een klacht om voor te leggen aan de UEFA, Zwitserse tribunalen en zelfs de EU. 

Het Franse L'Équipe meldt dan weer dat de deal met PSG al zo goed als rond is. Volgens dat medium zou Neymar vrijdag al medisch gekeurd worden.