Wolff: "Romain moet blij zijn met plek in Formule 1"

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft hard uitgehaald naar Romain Grosjean die in zijn ogen 'jammert' over opgehouden te zijn door Lewis Hamilton gisteren in de kwalificatie. Volgens de Oostenrijker zorgt het verleden van de Fransman ervoor dat hij wel de laatste is die commentaar mag geven op andere rijders.

Grosjean haalde gisteren uit naar de stewards van de Grand Prix van Groot-Brittannië, omdat Hamilton niet bestraft werd voor het ophouden van de Haas-coureur. De Fransman zei 0,35 tot 0,4 seconden verloren te hebben door de actie van de Brit, maar dat de Mercedes-coureur ermee weg kwam omdat hij vecht voor de wereldtitel.

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij Wolff. Hij wees hierbij naar de raceban die Grosjean in 2012 kreeg vanwege de startcrash in België. De Fransman mag volgens hem blij zijn dat hij nog in de Formule 1 rijdt. "Sommigen jammeren altijd. Ze gaan maar door en meer wil ik er niet over zeggen. Als Romain Grosjean naar voren stapt en vraagt om straffen voor andere coureurs dan moet je eens naar zijn verleden kijken. Hij mag blij zijn dat hij in de Formule 1 rijdt."

Volgens Haas-teambaas Gunther Steiner zou Grosjean wel degelijk bestraft zijn geweest als de situatie met Hamilton andersom was geweest. "Als je even uitzoomt en kijkt naar wat ze gedaan zouden hebben als Romain hetzelfde bij Hamilton zou hebben gedaan? Dan zou er dat gebeurd zijn." Volgens hem had Hamilton de situatie met Grosjean makkelijk kunnen voorkomen.

Steiner wil dat er iets aan die vermeende klassenjustitie gedaan wordt. "Er moet meer gelijkheid in straffen komen, omdat we altijd erover spreken hoe we het veld dichter bij elkaar willen brengen. Als we twee klasses creëeren dan lukt dat nooit. We hebben een klasse die beslist wat voor henzelf het beste uitkomt en we hebben de rest. Die twee moeten we bij elkaar brengen. In de straffen is geen consistentie en over wie het gaat telt enorm mee."