Geen straf Hamilton, Grosjean boos

Lewis Hamilton heeft van de stewards van de Grand Prix van Groot-Brittannië geen straf gekregen voor het mogelijk ophouden van Romain Grosjean in het laatste deel van de kwalificatie. Dit tot onvrede van Grosjean die zegt te vermoeden dat een straf uitgebleven is omdat Hamilton in de race is voor de rijderstitel.

Aan het einde van een snelle ronde van Grosjean in Q3 vond de Fransman Hamilton op zijn pad die zich juist opmaakte voor een snelle ronde. De Fransman voelde zich opgehouden door de Brit en stelde hierdoor de negende plek in de kwalificatie mis te zijn gelopen. De stewards stelden dat 'Grosjean mogelijk afgeleid werd door de aanwezigheid van Hamilton', maar dat de Brit de Fransman 'niet gehinderd' had. Hierdoor bleef de poleposition voor Hamilton overeind.

Grosjean: "Ik ben verrast door de woorden 'de achterliggende coureur is niet gehinderd'. Als het in één bocht verliezen van 0,35 tot 0,4 seconde niet hinderen is dan weet ik het ook niet meer. Het zet de deur wel open voor rommeliger kwalificaties, terwijl de regels glashelder zijn. Er is een strijd om de wereldtitel gaande, maar wij vechten net zo hard om posities als de jongens vooraan en ik werd duidelijk opgehouden vandaag."

"Hoe zal ik het zeggen? Als het een andere coureur betrof dan zou er misschien wel een straf uitgedeeld zijn. Het is net alsof er met twee maten gemeten wordt."

"De volgende keer moet ik misschien maar met mijn voorvleugel tegen zijn diffuser aan rijden om aan te tonen dat ik opgehouden werd ... We hebben duidelijke regels in de kwalificatie en met tien auto's in Q3 zou er geen enkel voorval moeten zijn."

De Haas-coureur vindt dat de stewards meer consistent moeten handelen. "Ik kreeg in China vijf plaatsen gridstraf, omdat ik te snel ging onder de dubbele gele vlag en vandaag liep ik een positie mis en gebeurt er niets. Het is frustrerend om te zien dat er inconsistentie tussen het besluit en om wie het gaat zit."