Sunweb na verloren millimetersprint: "Finishlijn was krom"

Als het aan Team Sunweb ligt heeft hun Warren Barguil zondag stiekem toch de negende etappe van de Tour de France gewonnen. De Fransman dacht na de loodzware bergrit het sprintje van de kopgroep te winnen, maar de finishfoto wees uit dat Rigoberto Uran de snelste was.

Sunweb ging in finishplaats Chambéry op onderzoek uit en wat bleek? De finishlijn was krom, zeggen ze bij de ploeg van Barguil. "Uit foto's konden we opmaken dat de lijn niet kaarsrecht was en dat wees het onderzoek ter plekke ook uit", aldus ploegleider Arthur van Dongen dinsdag voor de start van de tiende etappe.

"Er zat een knik in de weg, waardoor de finishstreep niet volledig recht was. Aan de buitenkant scheelde het vijf centimeter. Op de plek waar Urán de finish passeerde lag de streep anderhalve centimeter naar voren ten opzichte van de plaats waar Barguil finishte", gaat Van Dongen verder. Uiteraard genoeg reden om gelijk naar de jury te stappen op de dag zelf, want een verkeerde winnaar is natuurlijk nogal een 'dingetje'.

Dat deed men opvallend genoeg echter niet. "Je doet er niks meer aan, maar het is aardig om te weten", besluit Van Dongen, die het nipt mislopen van een etappezege schijnbaar niet interessant genoeg vond om een poging te wagen bij de jury.