Van Gerwen geŽmotioneerd na overwinning op TsjechiŽ

Michael van Gerwen stond na afloop van de 5-1 overwinning op Tsjechië in de eerste ronde van de World Cup of Darts redelijk geëmotioneerd voor de camera. "Het doet veel met me. Ik heb alles op alles gezet om te kunnen spelen", aldus Van Gerwen. 

Bij Van Gerwen was nog maar de vraag of hij in actie zou kunnen komen. Donderdag op weg naar Frankfurt stak een acute slijmbeursontsteking aan zijn linkervoet de kop op. "Ik wist eerst niet wat het was. Ik heb wel vaker last van mijn linkervoet. Vanochtend kon ik niet spelen. Ik heb vandaag veel specialisten gezien en die hebben gezorgd dat ik kon spelen. Geen spijt dat ik dit heb gedaan. Je wint samen en je verliest samen", vervolgde Van Gerwen, die de wedstrijden met pijnstillers speelde.  

Aan de oche leek er niets aan de hand. Van Gerwen wist met Raymond van Barneveld een gemiddelde van 109 te gooien. "Maar goed, gooien doe ik ook met mijn arm en niet met mijn voet", liet Van Gerwen droogjes optekenen. "Nu heb ik toch weer 24 uur totdat we onze volgende wedstrijd spelen. Even goed mijn voet laten rusten en ijs erop." De volgende tegenstander voor Nederland is Amerika.

Van Barneveld had zich wel even zorgen gemaakt. "Ik zag hem vanmiddag in de lobby van het hotel aankomen. Dat zag er niet goed uit." Uit voorzorg kwam Benito van de Pas over naar Frankfurt, maar rond de klok van half negen in de avond werd toch besloten dat Van Gerwen zou aantreden. "Dan zie je ineens 109 en dat is waanzinnig. Hij is een bijter en geeft nooit op. Denk eraan dat hij heel veel pijn heeft. Maar hij doet dit ook voor Nederland."

Van Gerwen geëmotioneerd na overwinning op Tsjechië (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)
Van Gerwen geëmotioneerd na overwinning op Tsjechië (Foto: Pro Shots/Joris Verwijst)