Van Hanegem adviseert over aankopen

Willem van Hanegem zou het in de situatie van Feyenoord wel weten: haal Jean-Paul Boëitus en Jordy Clasie zo snel mogelijk terug naar Rotterdam.

Feyenoord speelt komend seizoen in de Champions League en kan een aantal versterkingen dan ook goed gebruiken. Volgens Van Hanegem zou het een goede zaak zijn om te polsen bij oud-Feyenoorders Boëtius en Clasie.

Ook juicht Van Hanegem de mogelijke komst van Ricky van Wolfswinkel (Vitesse) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht) toe. "Voor de spitspositie zou ik nu al een visje uitgooien bij Van Wolfswinkel, een jongen die iets met Feyenoord heeft en een goed seizoen heeft gedraaid", zegt hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Voor de flank zouden ze van mij Boëtius mogen terughalen. Ik heb hem gezien bij Genk, die is echt opgebloeid. Amrabat wordt nu al genoemd, prima speler. En Clasie terug, als dat ook maar enigszins te proberen valt, zou ik zeggen: doen!"

Feyenoord moet rekening houden met het vertrek van een aantal sterkhouders. Zo heeft Eljero Elia aangegeven dat hij terug wil naar de Europese subtop en beraadt Dirk Kuyt zich over zijn toekomst als profvoetballer.