Gewonde passagier klaagt United Airlines aan

De passagier die zondag hardhandig uit een overvol vliegtuig van United Airlines werd gesleept, heeft United aangeklaagd. In een spoedprocedure hebben zijn advocaten bij de rechtbank van Illinois geëist dat United en de luchthaven van Chicago alle relevante videobeelden, opnames van de voicerecorder in het toestel en ander bewijsmateriaal veiligstellen.

United Airlines ligt wereldwijd zwaar onder vuur door het voorval. Het filmpje waarop is te zien hoe de man van Aziatische afkomst letterlijk wordt weggesleept en gewond raakt aan zijn hoofd, is alleen al op Chinese social media 360 miljoen keer bekeken.

United heeft woensdag aangekondigd dat alle passagiers van de vlucht van Chicago naar Louisville hun geld terugkrijgen. Deze compensatie volgt op het publieke excuus van United dinsdag waarbij topman Oscar Munoz zei het ,,te willen goedmaken."

De luchthavenautoriteiten hebben inmiddels al drie werknemers van de luchthavenpolitie die betrokken waren bij het incident met verplicht verlof gestuurd. United heeft laten weten nooit meer agenten te willen oproepen voor dergelijke gevallen van overboeking.

Gewonde passagier klaagt United Airlines aan
Gewonde passagier klaagt United Airlines aan (Foto: ANP)