Veel details Fire Emblem: Shadows of Valentia

Nintendo heeft heel wat details bekendgemaakt over Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia voor Nintendo 3DS. Deze versie van het klassieke Fire Emblem Gaiden is opnieuw gemaakt en verbeterd, en verschijnt nu voor het eerst buiten Japan.

Wanneer een burgeroorlog dreigt, moeten twee jeugdvrienden zich na lange tijd weer herenigen, hun krachten bundelen en de vrede op het continent herstellen. Het spel laat spelers het commando voeren over de twee aparte legers van Alm en Celica die elk op hun eigen manier streven naar het gezamenlijke doel om vrede te brengen naar het land Valentia. Zoals gebruikelijk in de Fire Emblem-serie moeten spelers met hun kleine team gerekruteerde soldaten strijden tegen steeds sterkere vijanden. Dit doen ze in turn-based gevechten die zorgvuldige tactische planning vereisen, aangezien eenheden na vergissingen of gefaalde aanvallen kwetsbaar zijn voor vijandelijke aanvallen.

Wanneer een eenheid in het heetst van de strijd wordt uitgeschakeld, raken ze in de spelstand Klassiek te gewond om ooit nog terug te keren naar het slagveld, of zelfs dodelijk verwond. Door Mila’s Wiel te gebruiken draaien de laatste beurten van de speler terug, zodat ze de kans krijgen om tactische fouten te herstellen en hun strategie te heroverwegen. Wanneer spelers niet willen dat hun eenheden permanent worden uitgeschakeld, kunnen ze de game spelen in de spelstand Beginner, waarin gevallen bondgenoten na elke slag weer tot leven worden gewekt.

Alm en Celica kunnen vrij en in drie dimensies grotten en kerkers verkennen. In deze omgevingen kunnen ze vijanden al zien voordat het gevecht begint en een cruciaal voordeel behalen door als eerste aan te vallen, want dan begint de vijand met minder gezondheid. In elke kerker bevindt zich een Standbeeld van Mila, dat spelers kunnen gebruiken om personages te bevorderen naar een hogere rang of hun klasse te veranderen. Sommige kerkers bevatten ook Heilige bronnen die de eigenschappen van helden permanent kunnen verbeteren.

Nintendo heeft een speciale Limited Edition aangekondigd, met daarin de game, een artbook, metal pixel pin badges van Alm, Celica en Marth, een omkeerbare hoes, de cd “Sounds of Echoes” met een selectie van de soundtrack, en amiibo-figuurtjes van Alm en Celica. Deze amiibo geven beide toegang tot hun eigen, exclusieve kerker, waarin helden voorwerpen kunnen verdienen en hun legers kunnen versterken door eindbazen te verslaan.

Wanneer spelers Mila’s Wiel selecteren op de wereldplattegrond, kunnen ze hun amiibo van Alm en Celica activeren voor gebruik in de strijd. Tijdens gevechten kunnen spelers een deel van Alms of Celica’s gezondheid opofferen om een computergestuurde Fantoomheld op te roepen die een enkele beurt als bondgenoot optreedt. Als Alm en Celica sterker zijn geworden, kunnen hun stats worden opgeslagen op hun respectievelijke amiibo, waardoor hun Fantoomhelden ook aan kracht winnen.

Spelers kunnen ook amiibo van Marth, Roy, Ike, Robin, Lucina en de later verschijnende Corrin gebruiken om een Fantoomheld van dat personage te gebruiken, zodat spelers de hulp kunnen inschakelen van vele spookachtige bondgenoten. Alle andere momenteel beschikbare amiibo zijn ook compatibel en laten een extra monster op het slagveld verschijnen dat de speler helpt.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia en de Limited Edition verschijnen op 19 mei verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen.