Erdogan: stem niet op regering of racist

De toekomstige Turkse dictator Erdogan heeft dinsdag in zijn zoveelste tirade tegen Nederland Turken opgeroepen in de Tweede Kamerverkiezingen niet te stemmen op partijen met anti-Turkse (lees: niet pro-Erdogan) standpunten.

Erdogan noemde volgens de krant Hürriyet geen politici of partijen bij naam, maar vertelde zijn gehoor in Ankara dat er in Nederland onder meer een racist aan de verkiezingen meedoet en de partij die de huidige regering leidt. En op die twee moeten Turken, moslims of buitenlanders beslist niet stemmen, aldus de Turkse president die eerder al verzon dat Nederlanders fascistische racisten zijn en dat Nederland 8000 moslims zou hebben gedood in Srebrenica.

Erdogan zei verder dat hij meer actie gaat ondernemen tegen racisme, islamofobie en vreemdelingenhaat. Hij wil de islamitische wereld mobiliseren tegen het 'eurofascisme'. Daarnaast gaat het intimideren van Turken die zich niet vierkant achter Erdogan scharen onverminderd voort en liggen er inmiddels meer dan 5000 klachten tegen Erdogan's Turkije bij het hof voor de rechten van de mens te wachten.

Erdogan: stem niet op regering of racist
Erdogan: stem niet op regering of racist (Foto: ANP)