Friedrich met overmacht naar vierde wereldtitel op rij

Bobsleeër Francesco Friedrich heeft zich voor de vierde keer op rij laten kronen tot wereldkampioen in de tweemansbob. Samen met remmer Thorsten Margis, die er bij de vorige twee gewonnen WK's ook bij was, was Friedrich meerdere maten te groot voor de concurrentie.

Friedrich liet zijn ongekende dominantie zien door in alle vier runs de snelste tijd neer te zetten en ruim ook. Alleen om de overige medailles werd verder nog gestreden. Justin Kripps uit Canada was daar samen met remmer Jesse Lumsden de meest constante, wat hem op 1,20 seconden het zilver opleverde. Na zilver op de vorige twee WK's was er dit keer brons voor het Duitse duo Johannes Lochner en Joshua Bluhm, die 1,25 seconden toe moesten geven. 

Friedrich is pas de tweede bobsleeër ooit die vier keer op rij wereldkampioen wordt. Alleen Eugenio Monti ging hem voor: de legendarische Italiaan was van 1957 tot en met 1961 zelfs vijf keer op rij 's werelds beste, waarna hij ook in 1963 en 1966 nog eens won en in 1968 olympisch goud pakte. Met het goud komt Duitsland in de geschiedenis van de tweemansbobs op gelijke hoogte met Zwitserland. Beide landen hebben nu vijftien wereldtitels gewonnen, hoewel Zwitserland nog wel ruim meer zilveren en bronzen medailles heeft.