Turken zijn helden

Helden en heldinnen, The Stranglers hebben in de jaren '80 al hun zorgen geuit of ze nog zouden bestaan, maar we hebben goed nieuws! Ook in het jaar des Heren 2017 komt het nog voor dat iemand een heldendaad verricht. Voor het meest positieve bericht van de dag moeten we in Istanboel zijn, het voormalige Constantinopel.

In heel Europa is het f#cking koud en Turkije is daar geen uitzondering op. Op het Europese continent zijn al 20 dodelijke slachtoffers te betreuren vanwege het weer. In deze omstandigheden zou je misschien verwachten dat het ieder voor zich is, maar een aantal Turkse vrijwilligers laten zien hoe het ook kan.

De grootheden in kwestie kijken namelijk om naar de straathonden. En dan met name de arme dieren die geen plek gevonden hebben om te schuilen of ergens onderdak krijgen. De oudste en grootste vrienden van de mens krijgen van hun weldoeners een deken, eten en een stuk karton om op te slapen.

Wie denkt dat de overheid dit geregeld heeft, komt bedrogen uit. Het gaat om een spontaan initiatief van mensen die zich zorgen om de honden maakten. Onder andere winkeliers hebben van huis dekens, kleren en sjaals meegenomen om de honden warm te houden. Sommige middenstanders laten de viervoeters zelfs in de winkel slapen. Door deze geweldige actie worden waarschijnlijk hondenlevens gered, die de vrieskou anders wellicht niet overleefd zouden hebben.

Er bestaan gelukkig nog toffe mensen in de wereld.