Van Gerwen overklast Van Barneveld in kwartfinale PC Finals

Michael van Gerwen blijft in de race om opnieuw de Players Championship Finals te gaan winnen. In de kwartfinale zondagmiddag was hij met 10-5 te sterk voor zijn landgenoot Raymond van Barneveld. 

Van Gerwen opende straks met een elf- en twaalfdarter, waarna Van Barneveld antwoord gaf met een 161-finish. Bij de eerste break stond het 3-2 voor Van Gerwen. Na de pauze stond het zo 6-2, voordat Barney nog een break probeerde terug te pakken. De Hagenaar stond klaar op 40, maar Van Gerwen knalde er een vernietigende 145-finish in voor een 12-darter en 7-3. 

Het gat was geslagen. Van Barneveld kon nog een vijfde leg bijschrijven, maar de 111-finish zorgde voor 10-5. Van Gerwen sloot af met 108,03 per beurt, waar Van Barneveld ook 103 per beurt noteerde. 

In de halve finales zal Van Gerwen spelen tegen Darren Webster. Hij won met 10-6 van Christian Kist. De Nederlander verloor onnodig zijn kwartfinale van Darren Webster. In maar liefst zeven legs miste de Nederlander pijlen op de dubbels, om deze legs vervolgens af te staan aan de Engelsman. Scorend waren beide darters aan gelijkwaardig aan elkaar. Met finishes van 114, 81 en 88 liep Webster naar 3-1. Het werd zelfs 8-3, waarna Kist met onder meer een 120-finish kwam hij nog terug naar 8-6. Webster herstelde zich en trok de partij met 10-6 naar zich toe.