Davies domineert World Superbike Lausitzring, Van der Mark zesde

Chaz Davies heeft met groot vertoon van macht de eerste World Superbike-race van het weekeinde gewonnen op de Lausitzring. In Duitsland stond er vanaf de eerste ronde al geen maat op de snelheid van de Welshman op zijn Ducati Panigale. 

Polesitter Davies pakte bij de start direct de leiding en kreeg de Kawasaki's van Tom Sykes en Jonathan Rea achter zich aan. Michael van der Mark kende een mindere start en moest zijn achtste plek gelijk inleveren bij Leon Camier, maar hij pakte de Brit al snel weer terug. Binnen de kortste keren had Davies al een groot gat geslagen naar Sykes en Rea, terwijl alleen Lorenzo Savadori het Kawasaki-duo kon volgen. Van der Mark reed op de achtste plek in een groep met teamgenoot Nicky Hayden, Davide Giugliano, Jordi Torres en Camier.

Na zeven ronden werd de race enigszins overhoop gegooid door een zeer zeldzame valpartij van Rea. Savadori schoof daardoor op naar plek drie, maar de Italiaan hield het nog geen ronde vol en viel eveneens uit, waarna ook Markus Reitenberger in dezelfde ronde uitviel. Van der Mark lag daardoor plotseling op de zesde plek, wat zelfs plek vier was nadat hij Torres en Camier passeerde. 

In het slot van de race gebeurde er weinig meer in de voorste regionen. Davies reed compleet onbedreigd naar de zege, ver voor Sykes. Die moest nog wel een aanstormende Hayden van zich af houden, maar dat lukte relatief gemakkelijk. Torres werd vierde, voor de sterk rijdende Camier. Van der Mark hield Giugliano van zich af en werd zesde, waardoor hij de vierde plek in de WK-strijd overnam van de Italiaan. Rea staat nog altijd op kop in het WK.