CMO baalt van uitspraak Gülen-turk

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) baalt van de oplossing voor de Turkse onrust die Gülenist Ahmet Taskan in het Algemeen Dagblad voorstelde: "Alle imams zijn ambtenaren van Erdogan. Ik noem ze zijn geheim agenten. Stuur ze terug naar Turkije."

Het CMO zegt daarover: "Het is op zijn minst onverantwoord en provocatief om religieuze instellingen en hun bedienaren op deze manier in het diskrediet te brengen. Wij zetten ons in voor rust en harmonie in de samenleving en deze uitspraken zijn allesbehalve bevorderlijk."

Volgens Ahmet zijn het juist de imams die de onrust tussen Gülenisten en Erdogan aanhang in de moskee flink aan het opstoken zijn. Mark Rutte (Premier, VVD) en minister Lodewijk Asscher (Integratie, PvdA) komen qua oplossing niet veel verder dan roepen dat ze de strijd tussen Turken onderling niet in Nederland willen. Daarmee lopen ze achter de feiten aan want die strijd is er al.

Op de social media gonst het van de oproepen van Turken om kinderen van vermeende Gülenistische scholen af te halen. Ook kregen diverse scholen al signalen dat er het nodige te verwachten valt van geradicaliserde Erdofan-Turken die terugkomen van vakantie in Turkije. Er worden opgeroepen gedaan om Gülenisten in Turkije aan te geven als terrorist.

De persoonlijke haat van Recep Tayyip Erdogan tegen zijn voormalige vriend Fethulla Gülen veroorzaakt ook internationaal veel onrust en is aanleiding voor brandstichtingen, vernielingen en mishandelingen van vermeende Gülenisten en hun eigendommen. Erdogan jaagt op Gülenisten zoals Hitler op de joden jaagde. Hij noemde Gülenisten openlijk ongedierte en een kanker die wereldwijd uitgeroeid dient te worden.

Behalve tegen Gülenisten vechten Turken in Nederland ook tegen Koerden. Een demonstratie in van Koerden in Rotterdam liep uit op een stevige vechtpartij met Erdofans.

PVV-leider Geert Wilders liet in een 'meer, meer, meer' tweet blijken de aanpak van Mark Rutte maar niets te vinden.