Chaos op wegen naar modderig Rock Werchter

Een teleurstelling voor menig festivalganger op weg naar Rock Werchter: er heerst chaos op de wegen naar het Belgische festival, waardoor velen de opening moeten missen.

Festivalgangers stonden donderdagochtend vroeg al uren in de file. De festivalorganisatie twitterde nog voor het middaguur dat veel parkeerplaatsen vol waren. Vanwege de overlast door hevige regenval is het aantal parkeerplaatsen in de omgeving van de festivalweide gehalveerd.

Het Vlaams Verkeerscentrum deed een dringende oproep om gebruik te maken van de wat verder gelegen parkeerplaatsen om vanuit daar met een gratis pendelbus naar het terrein en de campings te reizen. Bezoekers die maar één dag naar het festival gaan, hebben zelfs geen toegang tot de parkeerplaats en worden verzocht om met het openbaar vervoer te komen.

Houtsnippers
De organisatie is de afgelopen dagen druk bezig geweest het kletsnatte terrein klaar te maken door stalen platen op de grond te leggen en zo'n 7000 kubieke meter houtsnippers over campingpaden te storten. Op Twitter wordt gekscherend al geadviseerd om met de boot naar het festival te komen.

Rock Werchter duurt tot en met zondag en gaat donderdag van start met Sir Paul McCartney als grote headliner. Voordat de ex-Beatle op het podium klimt mag zijn landgenoot Ellie Goulding het publiek vast opwarmen. Later passeren onder anderen Jake Bugg, Kaiser Chiefs, The London Souls en James Blake de revue.

Chaos op wegen naar modderig Rock Werchter
Chaos op wegen naar modderig Rock Werchter (Foto: BuzzE)