FIFA 17 met Frostbite-engine aangekondigd

De zon komt op in het oosten, de Paus roept elk jaar weer dat ie blij is met de bloemen en EA Sports brengt een nieuw deel van FIFA uit. Dus ook dit jaar mogen we weer virtueel voetballen, dit jaar met FIFA 17 met de Frostbite-engine.

"Frostbite opent een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden voor de FIFA-franchise en de fans", aldus David Rutter, VP en Executive Producer. "We zijn nog nooit zo verheugd geweest als we vandaag zijn over de toekomst van het voetbal en de ervaringen die we gaan aanbieden in FIFA 17."

Met FIFA 17 worden ook vier nieuwe voetbalambassadeurs geïntroduceerd. James Rodriguez van Real Madrid C.F., Anthony Martial van Manchester United, Eden Hazard van Chelsea FC en Marco Reus van Borrusia Dortmund zijn vier aanvallers die in staat zijn elk spel te veranderen. Ze hebben allemaal met EA SPORTS samengewerkt om vernieuwing qua gameplay tot stand te brengen, welke op EA Play onthuld zal worden. De ambassadeurs zitten bovendien als leenspeler in de reserveringsaanbieding van FIFA 17 in FIFA 17 Ultimate Team.

Fans die de FIFA 17 Super Deluxe Edition reserveren, ontvangen tot 40 FIFA Ultimate Team Premium Jumbo Goud-pakketten, Team van de week-leenspelers en andere FUT-content. Klik hier om alles te weten te komen over onze reserveringsaanbiedingen.

Onderstaande teaser laat zoals al te verwachten is niet veel zien. Over een week zal er veel meer volgen, want dan is EA Play. Wij mogen dan ook onze eerste ervaringen met het spel eindelijk online zetten. En dan zullen ook de voordelen van de Frostbite-engine voor FIFA 17 naar buiten mogen. Want ja, we gaan geen tanks besturen of draken slachten in deze game. De engine wordt namelijk onder andere ook gebruikt voor Battlefield en Dragon Age: Inquisition.

FIFA 17 komt 29 september uit op pc, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 en PlayStation 3.