Engeland, Oostenrijk en Wales naar tweede ronde World Cup of Darts

Engeland, Oostenrijk en Wales hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Cup of Darts. De titelverdedigers uit Engeland, Phil Taylor en Adrian Lewis, hadden het lastig tegen de Spaanse mannen. Het Engelse duo versloeg Antonio Alcinas en Carlos Rodriguez met 5-4.

Engeland kent nare herrineringen aan Spanje. In 2010 wist het Spaanse koppel destijds Phil Taylor en James Wade in de eerste ronde te verslaan. De koppels waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk trok Engeland toch aan het langste eind. 

Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez wisten namens Oostenrijk de enigste whitewash van het toernooi te boeken. Het Oostenrijkse koppel versloeg de Italianen Daniele Petri en Michel Furlani met 5-0. Wales, met Mark Webster en Gerwyn Price, was dichtbij een 5-0 tegen Finland. De Finnen Kim Viljanen en Marko Kantele wisten op 4-0 toch nog een leg te pakken, om vervolgens met 5-1 te verliezen. 

Zaterdag gaat het toernooi verder met de tweede ronde. Er zullen vanaf nu ook singles gespeeld gaan worden. Beide teams mogen zelf bepalen wie als eerste gaat darten en wie als tweede. Mochten de singles nog geen beslissing brengen, dan volgt er een beslisssende koppelwedstrijd. Nederland speelt vanavond tegen Thailand. 

Uitslagen World Cup of Darts - Ronde I 
Tsjechië 3-5 China
Griekenland 2-5 Canada
Ierland 5-4 Hong Kong
Zuid-Afrika 1-5 Singapore
Noord-Ierland 5-2 Japan
Wales 5-1 Finland
Engleand 5-4 Spanje
Oostenrijk 5-0 Italië

Programma tweede ronde - middagsessie (vanaf 14u)
België v Hongarije
Noord-Ierland v Ierland
Wales v Canada
Oostenrijk v Singapore

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Schotland v Noorwegen
Australia v Denmarken
England v China
Nederland v Philippijnen