Van Barneveld en Van Gerwen langs Rusland op World Cup of Darts

Het is tijd voor de World Cup of Darts, het koppeltoernooi van de PDC. 32 koppels uit 32 verschillende landen strijden om de titel. Namens Nederland doen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld mee. Oranje speelde tegen Rusland en wonnen met 5-3. 

Het Russische duo bestond uit Aleksandr Oreshkin en Boris Koltsov. Rusland begon met gooien en behield hun leg. Barney maakte 1-1, waarna een leg later direct een break werd gemaakt. Het spel van de Russen en met name dat van Oreshkin zorgden ervoor dat de Nederlanders niet echt in hun spel kwamen. Uiteindelijk wisten ze de partij met 5-3 te winnen.  

Ook de Belgen staan in de tweede ronde. Kim en Ronny Huybrechts wonnen eenvoudig met 5-1 van Polen. Schotland had het heel erg lastig Nieuw-Zeeland. Cody Harris gooide namens Nieuw-Zeeland direct 125 uit. Samen met Warren Perry kwamen ze 1-3 voor, voordat de Schotse machine begon te lopen. Gary Anderson en Robert Thornton wisten de parij uiteindelijk met 5-3 te winnen. 

Per Laursen & Daniel Jensen wisten namens Denemarken het Zweedse koppel Magnus Caris & Daniel Larsson te verslaan. Het werd 5-2. Ouwe rotten uit de Verenigde Staten Darin Young & Larry Butler werden met 5-3 verslagen door het Philipijnse koppel Gilbert Ulang & Alex Tagarao. 

Nederland treft in de volgende ronde de Philippijnen. Deze wedstrijd wordt zaterdag gespeeld. Vrijdag staan er nog acht partijen op het programma in de eerste ronde. Titelverdediger Engeland zal het met Phil Taylor en Adrian Lewis opnemen tegen Spanje. De Spanjaarden vaardigen Cristo Reyes en Antonio Alcinas af. 

Uitslagen World Cup of Darts - Ronde I 

Hongarije 5-3 Thailand
Verenigde Staten 3-5 Philippijnen 
Noorwegen 5-2 Gibraltar
Denemarken 5-2 Zweden
België 5-1 Polen
Schotland 5-3 Nieuw-Zeeland
Nederland 5-3 Rusland
Australië 5-3 Duitsland 

Programma Ronde I - vrijdag

Tsjechië v China
Griekenland v Canada
Ierland v Hong Kong
Zuid-Afrika v Singapore
Noord-Ierland v Japan
Wales v Finland
Engeland v Spanje
Oostenrijk v Italië