Koningsdag Zwolle 'intiem en modern'

Met een historische binnenstad als achtergrond wordt Koningsdag dit jaar in Zwolle modern en intiem gevierd. Dat zei burgemeester Henk Jan Meijer maandag bij de presentatie van het programma.

Om 11.00 uur start het programma op de Nieuwe Havenbrug. De koninklijke familie komt per bus aan in de Overijsselse hoofdstad. Onzeker is of prinses Alexia dit jaar aanwezig is. Ze brak in het Oostenrijkse Lech tijdens het skiën haar been.

Op de Blijmarkt is er aandacht voor cultuurhistorie en treedt ook zanger Bertolf op. Op het Rodetorenplein laten bekende en minder bekende Zwolse sporters zien wat ze in hun mars hebben. Na een vaartocht over de Thorbeckegracht eindigen de festiviteiten om 13.00 uur met een intiem feest in het Broerenkwartier. Daar treedt Typhoon op.

Over inzet van agenten op 27 april wilde de burgemeester niets kwijt. 'Het dreigingsniveau is substantieel, net als verleden jaar. Dit is een van de meest beveiligde evenementen in ons land in 2016.'

De gemeente Zwolle heeft op YouTube een videofilmpje geplaatst waarin burgemeester Meijer alvast laat zien welke route de koninklijke familie op 27 april aflegt.

Koningsdag Zwolle 'intiem en modern'
Koningsdag Zwolle 'intiem en modern' (Foto: ANP)