Klaas niet blij met Mol-aanwijzingen

Klaas van Kruistum is even boos geweest op de programmamakers van Wie is de mol? toen het naar zijn mening iets te duidelijk werd dat hij dit jaar de mol was. De presentator dacht even dat het een gelopen race was nadat vele kijkers hem hadden ontmaskerd na de beruchte kloosterhint.

"Ik ben zelf tv-maker en ik voelde de behoefte om in te grijpen, om op wat voor manier dan ook het publieke debat te beïnvloeden. Maar dat ging natuurlijk niet", vertelt Van Kruistum in het AD. "Het was een soort beroepsdeformatie waar ik niet zo veel plezier aan beleefde.''

Van Kruistum was in het begin dan ook boos op de makers. "Maar ik kwam vooral mezelf tegen", gaat hij verder. "Vooraf doe je mee aan allerlei psychologische testen. Ik heb na die ene hint een van die psychologen gebeld voor advies. Hij beaamde dat alles wat mij een goede programmamaker maakte, zich even tegen me keerde. Ik moest mezelf vooral niet kastijden. Het gevoel verdween gelukkig snel weer."

Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat Van Kruistum dit jaar de saboteur in het populaire televisieprogramma was. Presentator Tim Hofman won de finale van 3FM-dj Annemieke Schollaardt.

Klaas niet blij met Mol-aanwijzingen
Klaas niet blij met Mol-aanwijzingen (Foto: BuzzE)