Clinton wint in Nevada, Trump in South Carolina

Hillary Clinton heeft zaterdag de overwinning opgeëist bij de Democratische voorverkiezing in de staat Nevada. 'Dit is jullie overwinning', schreef de presidentskandidate in een tweet aan haar aanhangers.

Hoewel de stemmen nog worden geteld, heeft Clinton volgens de tussenstanden een voorsprong op haar rivaal Bernie Sanders. De oud-minister van Buitenlandse Zaken zou 52,5 procent van de Democratische kiezers achter zich krijgen, tegenover 47,4 procent voor de linkse senator.

Update 02:17 uur
Bij de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina lijkt Donald Trump als winnaar uit de bus gekomen. Met 23 procent van de stemmen geteld lijkt de zakenman uit te komen op ongeveer 34 procent van de stemmen. De grote tv-zenders en persbureau hebben Trump inmiddels tot winnaar uitgeroepen.

Ted Cruz en Marco Rubio zijn verwikkeld in een nek-aan-nekrace voor de tweede plaats, met beiden zo'n 21,5 tot 22 procent van de stemmen. Jeb Bush (circa 8,5 procent) heeft een krappe voorsprong op John Kasich (circa 8 procent) wat betreft de vierde plaats. Ben Carson sluit de rij met een kleine 6,5 procent steun.

Clinton claimt overwinning in Nevada
Clinton claimt overwinning in Nevada (Foto: ANP)