Toro Rosso herhaalt: "Geen 2016-motor voor Verstappen"

Sinds bekend werd dat Toro Rosso komend jaar met motoren van Ferrari gaat rijden, heeft zowel het team als de fabrikant duidelijk geprobeerd te maken dat de motor een 2015-specificatie zal zijn. Ondanks de heldere verklaring van beide partijen blijven de geruchten echter hardnekkig rondzingen dat Toro Rosso komend seizoen vroeg of laat overstapt op een nieuwe motor. Donderdag was het weer eens zover: in diverse Italiaanse media zong het gerucht andermaal rond.

Ondanks dat wij in het Nederland misschien anders zouden willen zien en Max Verstappen graag de nieuwste, hipste, rapste motor gunnen, is het gerucht echter absoluut niet waar: Toro Rosso rijdt heel 2016 met een Ferrari-motor uit 2015. "Het is niet eens een kwestie voor ons," stelt Toro Rosso-teambaas Franz Tost. "Ik heb werkelijk geen idee waar het verhaal vandaan komt."

Tost krijgt bijval van Ferrari-woordvoerder Alberto Antonini, die niet alleen het hele verhaal ontkent, maar ook nog even aangeeft dat het om praktische redenen ook niet logisch zou zijn: "Het zal niet meevallen om een auto zo aan te passen dat er een andere specificatie motor in kan." Daarmee is het voor eens en voor altijd helder: géén 2016-motor voor Verstappen. Waarvan akte. Opnieuw. 

Toro Rosso herhaalt: "Geen 2016-motor voor Verstappen" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Toro Rosso herhaalt: "Geen 2016-motor voor Verstappen" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)