Tientallen gewonden na aardbeving Pakistan

Tientallen mensen zijn vrijdag gewond geraakt, toen een aardbeving Pakistan en Afghanistan trof. Een woordvoerder van de hulpdiensten in Pakistan sprak over zeker dertig mensen die verwondingen opliepen toen huizen en muren instortten in de Pakistaanse stad Peshawar. Anderen meldden dat 41 mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht, aldus Pakistaanse media.

De beving van 6,2 op de schaal van Richter trof een gebied dat twee maanden terug ook al werd getroffen door een aardschok. Die had een kracht van 7,5 en kostte driehonderd mensen het leven. Ditmaal lijken de gevolgen minder erg, al zijn er wel gebouwen vernield. Volgens getuigen renden direct na de beving mensen in paniek de straat op. Ook viel op tal van plaatsen de stroom uit.

De beving werd gevoeld in de Afghaanse hoofdstad Kabul en de hoofdstad van Pakistan, Islamabad. Zelfs in New Delhi in India werden trillingen gevoeld. Het USGS zegt dat het epicentrum op 81 kilometer ten zuidoosten van de Afghaanse stad Feyzabad lag. De aardbeving vond plaats op een diepte van 203 kilometer.

Tientallen gewonden na aardbeving Pakistan
Tientallen gewonden na aardbeving Pakistan (Foto: ANP)