FOK! Wat een weer: Kerstavond

Na een vochtige start werd het gisteren een prachtige dag. Vandaag lijkt een stuk minder te zijn, met zeer veel wind uit het zuiden. Boven zee en het IJsselmeer vrij krachtig, boven land wat gematigder. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind in de middag aanwakkeren tot stormachtig met kans op zware windstoten. 

Naast de vele bewolking die over het land trekt, is er ook kans op een bui, de kans dat het gaat het regenen neemt in de avond toe. De temperaturen liggen rond de 12 graden in het noorden tot 14 graden in het zuiden. 

Zon op: 08.47 uur
Zon onder:  16.31 uur

Een goede vriendin van mij plaatste deze foto gisteren op Facebook. Ze maakte een boswandeling bij Schoorl en de laaghangende zon leverde het volgende prachtige schouwspel op. 

Prachtige najaarsdag in Schoorl (Foto: Dyfna)
Prachtige najaarsdag in Schoorl (Foto: Dyfna)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1800 werd er een bomaanslag gepleegd op Napoleon. Terwijl hij onderweg was naar de opera, ontplofte er een bom naast zijn rijtuig. 

* In 1979 werd de Eurpose raket Ariane 1 gelanceerd

* In 1818 werd het alom bekende kerstlied Stille Nacht, Heilige Nacht van componist Franz Gruber voor het eerst opgevoerd. 

* In 1925 grijpt Benito Mussolini de alleenheerschappij in Italië. 


Langs deze weg wil ik iedereen een hele fijne kerstavond wensen!