Brenet droomt van FC Barcelona

PSV weet maandag welke Europese club de tegenstander wordt in de achtste finale van de Champions League. De hoop is bij de Eindhovenaren verdeeld tussen een mooi affiche met een echte topclub of een opponent tegen wie wat meer kans bestaat op een goed resultaat. Verdediger Joshua Brenet was dinsdagavond het meest uitgesproken. Hij droomt van FC Barcelona. "Elke club is prachtig maar ik ben fan van FC Barcelona. Het zou mooi zijn om tegen hun te spelen. Of het nou de deze ronde, de volgende ronde of in de finale is: Messi, Suárez en Neymar gaan we opeten", klonk het vol zelfvertrouwen uit de mond van de 21-jarige rechtsback na de overwining op CSKA Moskou.

"Als we tegen FC Barcelona, Real Madrid of Bayern München kunnen loten heb ik misschien liever een club van een ander kaliber. Ik heb niet echt een droomclub of zo, maar dit smaakt naar meer", reageerde middenvelder Jorrit Hendrix.

Aanvoerder Luuk de Jong heeft geen voorkeur, vertelde hij. Omdat PSV tweede is geworden in de poule, wacht de winnaar van een andere groep. De Jong gaat daarom uit van een zware tegenstander. "Mij maakt het niet uit. Je kunt een moeilijke tegenstander treffen en dan is de kans groter dat je wordt uitgeschakeld. Ik wil het liefst weer een ronde verder."

Brenet droomt van FC Barcelona
Brenet droomt van FC Barcelona (Foto: ANP)