PSV stunt en overwintert in Champions League

PSV heeft de knockoutfase van de Champions League bereikt. De Eindhovenaren wonnen in het zesde en laatste groepsduel in Groep B in eigen huis met 2-1 van CSKA Moskou en passeerden hiermee concurrent Manchester United dat met 3-2 verloor van groepswinnaar VfL Wolfsburg.

PSV had het in Eindhoven niet makkelijk tegen CSKA, al waren in de eerste helft de aanvallende intenties van de thuisploeg wel duidelijk. Met name Jürgen Locadia kreeg aan de linkerzijde veel ruimte, maar de aanvaller maakte hier onvoldoende gebruik van. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Luuk de Jong die een voorzet van Hector Moreno recht in de handen van de Russische doelman kopte.

CSKA loerde op de counter en kwam er meermalen gevaarlijk uit. Zo schoot oud-VVV'er Ahmed Musa na een uur spelen maar nipt naast, terwijl Zoran Tosic in de eerste helft PSV-goalie Jeroen Zoet een flinke inspanning liet maken. De doelman was kansloos toen Sergei Ignashevich een makkelijk gegeven strafschop benutte: 0-1. Andrés Guardado had de overtreding op Tosic begaan.

Nog geen twee minuten later zorgde De Jong uit het niets voor de gelijkmaker. Dit was voor PSV niet genoeg, want op dat moment stond het 2-2 in Wolfsburg en zou Manchester United verder zijn geweest. Vijf minuten voor tijd zorgde Davy Pröpper met een fraai schot in de linkerbenedenhoek voor de bevrijdende 2-1 en een vreugde-explosie in Eindhoven. Hierdoor overwintert de ploeg van trainer Philip Cocu voor het eerst sinds negen jaar weer in de Champions League.

Davy Pröpper schiet PSV naar knockoutfase Champions League (Pro Shots/Kay int Veen)