Verstappen met Ferrari-motor bij Toro Rosso

Max Verstappen rijdt volgend seizoen in een bolide van Toro Rosso die wordt aangedreven door een motor van Ferrari. Het Formule 1-team maakte vrijdag bekend dat het in 2016 de beschikking krijgt over de laatste versie van de krachtbron waarmee Ferrari dit seizoen reed. Tussen 2007 en 2013 lag ook een motor van het beroemde Italiaanse automerk in de Toro Rosso's.

Verstappen en zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz reden afgelopen seizoen in bolides met een Renault-motor. Die bleek echter vrij onbetrouwbaar en bovendien niet al te snel. "Het is geweldig om weer met Ferrari te gaan werken", zei teambaas Franz Tost van Toro Rosso. Die bevestigde ook dat Verstappen en Sainz, zoals verwacht, volgend seizoen weer het rijdersduo van zijn team vormen.

Als jongste debutant ooit in de Formule 1 maakte Verstappen afgelopen seizoen grote indruk. De inmiddels achttienjarige Nederlander reed 49 punten bij elkaar, goed voor de twaalfde plaats in het WK. Hoewel de tiener al voorzichtig werd gekoppeld aan een van de topteams, blijft hij nog een jaar bij het opleidingsteam van Red Bull. "Ik denk dat het goed is dat hij ook volgend seizoen nog bij Toro Rosso zit", zei vader Jos Verstappen vorige week al. "Nog één jaar zo veel mogelijk leren en meemaken. En dan is hij klaar voor het grotere werk."

Nog beter

Met de Ferrari-motor hoopt Verstappen nóg beter te doen. "We hadden in het verleden een vruchtbare relatie met Ferrari", aldus Tost. "Het zal dan ook niet lang duren tot we weer op elkaar ingespeeld zijn."

Red Bull gaat wel door met Renault, al verandert de naam van de motor wel dankzij een partnerschap met het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer.

Verstappen met Ferrari-motor bij Toro Rosso
Verstappen met Ferrari-motor bij Toro Rosso (Foto: ANP)