Republikein Jindal staakt presidentsrace

Republikein Bobby Jindal is niet langer in de race om president van de Verenigde Staten te worden in 2016. 'This is not my time', zegt de gouverneur van Louisiana in een verklaring, zo meldt de website Politico.

Jindal, een conservatieve katholiek, kandideerde zich eind juni voor de Republikeinse nominatie. Met zijn vertrek is het overvolle deelnemersveld bij de Republikeinen nu teruggebracht tot veertien kandidaten. Gouverneur Scott Walker van Winsconsin en oud-gouverneur Rick Perry van Texas staakten eerder al hun strijd.

Jindal (44) scoorde al langere tijd nauwelijks in de peilingen. Bij optredens in tv-debatten was hij steeds veroordeeld tot deelname aan de 'kleine' debatten, met kandidaten die eveneens nauwelijks succes boeken in de polls. Vorige week trok Jindal in een debat nog fel van leer tegen mede-kandidaat Chris Christie, maar zonder succes. De gouverneur van Louisiana had ook nauwelijks nog geld in zijn campagnepot.

Volgens Politico gold Jindal lange tijd als rijzende ster binnen de Republikeinse Partij. De laatste jaren is hij echter voorbijgestreefd door andere jongelingen zoals Marco Rubio, Ted Cruz en Rand Paul. Verder valt het beleid van Jindal in zijn staat Louisiana niet in goede aarde. Volgens een recente peiling steunt nog maar 20 procent van de inwoners de koers van Jindal.

Bobby Jindal
Bobby Jindal staakt zijn presidentsrace.