Slechts drie Democraten over in presidentsrace VS

Lincoln Chafee heeft zich teruggetrokken uit de race om de Democratische kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van de VS. De vroegere gouverneur van de Amerikaanse staat Rhode Island was een van de vier Democraten die nog streden om de kandidatuur.

Van hen is Hillary Clinton de grootste favoriet. Chafee bungelde in de peilingen onderaan. Hij maakte vrijdag tijdens een toespraak tot een vrouwenforum van de Democraten bekend dat hij zich terugtrekt. Behalve Clinton zijn nu senator Bernie Sanders en oud-gouverneur Martin O'Malley nog over.

Woensdag trok voormalig senator Jim Webb zich al terug. Dezelfde dag maakte huidig vicepresident Joe Biden bekend dat hij zich niet verkiesbaar stelt. Vermoedelijk anticipeerde Biden al op het uitstekende verweer dat Clinton donderdag gaf tijdens het omstreden verhoor van de Benghazi-commissie.

Ook het eerste debat was een overwinning voor Clinton. Zowel Chafee als Webb bungelden daar eigenlijk  maar een beetje bij.

Bij de Republikeinen zijn momenteel nog 15 kandidaten in de race. In de peilingen staat miljardair Donald Trump bovenaan.   

Democraat Chafee trekt zich terug
Slechts drie Democraten over in presidentsrace VS (Foto: ANP)