Van Barneveld start Grand Slam of Darts foutloos

In het Engelse Wolverhamton is de Grand Slam of Darts begonnen. Het darttoernooi voor darters van de PDC en BDO. In de eerste sessie van zaterdag kwamen twee Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld en Michel van der Horst. 

Michel van der Horst kwam als eerste Nederlander in actie. Hij plaatste zich voor dit toernooi via de BDO Qualifier voor spelers van het Europese vasteland. Hij heeft zich echter niet gekwalificeerd voor de komende editie van Lakeside. In de eerste groepswedstrijd speelde hij tegen James Wade. De Engelsman won met 5-2. Van der Horst liet het vooral liggen op de dubbels.

Raymond van Barneveld had geen moeite met Andy Boulton. De Hagenaar won met 5-0 en zorgde ervoor dat Boulton nooit de kans kreeg om een leg te finishen. Barney haalde een gemiddelde van 98 punten en Boulton kwam niet verder dan 88.

Zondagmiddag spelen de darters in de groepen E tot en met H de tweede wedstrijd. De winnaars en de verliezers van de wedstrijden van vandaag spelen dan tegen elkaar. Van Barneveld zal aantreden tegen Gary Anderson en Van der Horst speelt tegen Mark Webster. Vanavond is het de beurt aan de darters in de groepen A tot en met D. Jelle Klaasen treft Steve Beaton en Michael van Gerwen speelt tegen Mark Oosterhuis. 

Uitslagen Grand Slam of Darts groepen E t/m H - eerste speelronde 

Groep Darter Darter Uitslag
E Gary Anderson Larry Butler (BDO) 5-0 
E Raymond van Barneveld Andy Boulton 5-0 
F James Wade Michel van der Horst (BDO) 5-2 
F Keegan Brown Mark Webster 3-5 
G Terry Jenkins Jonny Clayton 3-5
G Robert Thornton Geert de Vos (BDO) 5-4
H Phil Taylor Martin Phillips (BDO) 5-0 
H Rowby-John Rodriguez Robbie Green 3-5

Stand: PDC 4-0 BDO

Programma groepen A t/m D - vanaf 20.00 uur

Kim Huybrechts v Steve West (A)
Jelle Klaasen v Steve Beaton (B)
Michael Smith v Wayne Jones (C)
Dave Chisnall v Mervyn King (D)
Adrian Lewis v Andy Fordham (C)
Michael van Gerwen v Mark Oosterhuis (A)
Ian White v Martin Adams (B)
Peter Wright v Scott Mitchell (D)