Vier goals Wijnaldum tegen Norwich City

Na een dramatische start van het seizoen heeft Newcastle United zondag uitgehaald tegen Norwich City. Georginio Wijnaldum was de grote man. Hij scoorde vier keer in de met 6-2 gewonnen wedstrijd.

The Magpies wonnen in eigen huis met 5-2 van Norwich. Wijnaldum, deze zomer gehaald als grote aanwinst, betaalde het vertrouwen zondagmiddag meer dan terug. Na veertien minuten spelen opende de Oranje-international de score, op aangeven van Moussa Sissoko. Zes minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via spits Mbokani. Wijnaldum, die heerlijk op dreef was, schoot Newcastle zes minuten later alweer op voorsprong: 2-1.

Toen Ayoze Pérez na ruim een half uur spelen zelfs de 3-1 maakte, leek het niet meer mis te kunnen gaan voor de ploeg van trainer Steve McClaren. Een minuut daarna was het echter Nathan Redmond die voor de 3-2 tekende. De spanning keerde helemaal terug, toen dat tevens de ruststand bleek. Na de theepauze was het echter Newcastle dat de klok sloeg en vernietigend uithaalde.

Aleksandar Mitrović schoot met scherp de 4-2 binnen. Op dat moment was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Het slotakkoord was aan Wijnaldum. De Nederlander maakte met nog 24 minuten op de klok een hattrick, terwijl hij vijf minuten voor tijd zelfs zijn vierde van de middag maakte: 6-2.