Mourinho verbaasd over straf van FA

José Mourinho heeft op geheel eigen wijze gereageerd op de geldboete en voorwaardelijke schorsing die hij van de Football Association (FA) heeft ontvangen. De Engelse voetbalbond gaf Mourinho een boete van 67.500 euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd van Chelsea. De Portugese manager liet zich onlangs na de verloren thuiswedstrijd tegen Southampton (1-3) negatief uit over scheidsrechter Robert Madley.

"Ik mag blij zijn dat ik geen elektronische enkelband heb gekregen. Die geldboete is een schande en het is verbazingwekkend dat ik eventueel een stadionverbod kan krijgen", sprak Mourinho donderdag tijdens de lancering van zijn eigen boek.

Mourinho stelde na het duel met The Saints dat Madley 'bang' was om een penalty aan Chelsea te geven. Hij haalde nu ook opnieuw uit naar Arsène Wenger, die eerder niet werd bestraft toen hij arbiter Mike Dean 'zwak en naiëf' noemde.

"Het verschil tussen 'bang' en 'zwak en naïef' is tienduizend pond en een stadionverbond voor één wedstrijd. 'Bang' kost vijftigduizend pond, maar 'zwak en naïef', dat mag je blijkbaar zeggen. En blijkbaar mag je een andere coach ook duwen in het trainersvak", verwees Mourinho naar een eerder incident met Wenger.

Update:

José Mourinho was het niet eens met de opgelegde straf en heeft nu zelfs besloten om in beroep te gaan tegen de geldboete van 67.500 euro. "Ik moet eerlijk tegenover mezelf zijn, dat is het allerbelangrijkste", reageerde hij vrijdag tijdens een persconferentie. "Ik moet in beroep", benadrukte hij.