Klopp debuteert bij Liverpool met doelpuntloos gelijkspel tegen Spurs

Jürgen Klopp heeft bij zijn debuut als coach van Liverpool gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur. Over negentig minuten gezien vielen er geen doelpunten (0-0). Klopp begon met Divock Origi in de punt van de aanval, vanwege de vele offensieve problemen waarmee zijn ploeg kampt. De oefenmeester stond in zijn eerste 45 minuten gelijk druk te coachen langs de lijn. Dat was nodig om Liverpool een extra boost te geven.

De Reds begonnen weliswaar goed aan het duel, maar al snel nam Tottenham Hotspur het heft in handen. Het grootste deel van de eerste helft waren de Spurs oppermachtig. Het uitvallen van Nacer Chadli was een grote klap voor de Londenaren. Het middenveld leverde door uitstekend spel van Moussa Dembele echter niet in aan kwaliteit.

Na de rust kwam Liverpool wat beter in het spel. Origi had de grootste kans van de tweede helft toen hij aan de linkerkant voor het doel van Hugo Lloris verscheen. Van dichtbij wist hij niet raak te schieten. Aan de andere kant blonk ook Simon Mignolet uit onder de lat van Liverpool.

In de slotfase van de wedstrijd was Liverpool nog dichtbij een doelpunt toen Emre Can van een afstand net naast schoot. Aan de andere kant was Harry Kane nog dichtbij. Desondanks kwamen beide ploegen niet tot scoren. Tottenham staat nu op veertien punten, Liverpool op dertien in de Premier League.