Sam Smith stevent af op nummer 1-hit voor 007

Sam Smith stevent met zijn Bond-song 'Writing's on the Wall' af op een nummer 1-notering. Dat meldt de Britse muzieksite Official Charts dinsdag. Het nummer, dat vorige week werd gelanceerd, lijkt daarmee Justin Bieber met zijn hit 'What Do You Mean' voorbij te streven.

Het zou een unicum zijn: nog nooit eerder bereikte een Bond-song de eerste plek in de Britse hitlijst. De enige twee liedjes uit een film met geheim agent 007 die de tweede plaats haalden, waren 'A View to a Kill' van Duran Duran uit 1985 en 'Skyfall' van Adele, drie jaar geleden.

'Writing's on the Wall' is de titelsong van de nieuwe Bond-film Spectre, die over een maand in première gaat. Het nummer wekt zeer gemengde reacties op: vooral de hoge uithalen van de Britse zanger stoten velen tegen de borst. De nieuwe Bond-film is genoemd naar het misdaadsyndicaat van Ernst Stavro Blofeld, de aartsvijand van 007. Fans verwachten dat Waltz, die in de film de badguy Oberhausen speelt, uiteindelijk Blofeld of een nakomeling van de oerschurk is.

Verder spelen actrices Monica Bellucci en Lea Seydoux mee in de film. Spectre werd gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema. De kostuums werden ontworpen door Jany Temime, die tientallen jaren in de Nederlandse filmwereld werkte.

Sam Smith stevent af op nummer 1-hit voor 007
Sam Smith stevent af op nummer 1-hit voor 007 (Foto: BuzzE)