Bond-fans beginnen lobby voor Shirley Bassey

Twee Britse fans van James Bond hebben een ludieke campagne gelanceerd om de makers van de beroemde reeks te overtuigen Dame Shirley Bassey te vragen voor de titelsong van nieuwe film Spectre.

Het tweetal lanceerde dinsdag een filmpje waarin zij zichzelf in scènes van alle vorige 23 Bond-films hebben gemonteerd. In elke scène houden zij een groot bord op waarop staat 'It's got to be Bassey'. Dat meldt nieuwssite CNET woensdag.

De nu 78-jarige Bassey wordt door fans gezien als de ultieme vertolkster van een Bond-song, vooral door het enorme bereik van haar stem. Zij is de enige zangeres ter wereld die drie maal de eer te beurt viel om een lied voor een 007-film te verzorgen. Bassey zong de titelsong voor Goldfinger (1963), Diamonds are Forever (1971) en Moonraker (1979). De drie nummers die zij vertolkte, staan doorgaans heel hoog in de lijstjes met beste Bond-songs ooit.

Het kostte de twee Britse fans drie weken om het filmpje te maken. Ze draaiden onder meer bij geheime dienst MI6, in de metro en in een rijdende auto, om hun beelden zo goed mogelijk in de originele filmshots te laten passen. Het duo heeft ook een Facebook-pagina geopend waar zij hun campagne om Bassey een vierde maal in het zadel te helpen promoten. Zij hopen dat veel medefans hier hun steun voor het plan komen betuigen.

De opnames van de nieuwe Bond-film Spectre vinden momenteel plaats in Italië, Oostenrijk en Mexico. In de nieuwste film moet 007 (Daniel Craig) het opnemen tegen de terroristische organisatie van een grote schurk (Christoph Waltz). Het nummer van de vorige Bond-film, Skyfall, werd gezongen door Adele.