'Vader Aylan was mensensmokkelaar'

De dood van de driejarige Syrische Aylan Kurdi zou de schuld zijn van zijn eigen vader. Zainab Abbas, een Iraakse vrouw die in dezelfde boot zat, beweert dat de Syrische man een mensensmokkelaar was, meldt HLN.

De vader van het jochie zou de kapitein zijn geweest van het gekapseisde bootje, aldus de vrouw die zelf twee kinderen verloor bij de oversteek. Aylan spoelde ruim een week geleden aan nadat hij verdronken was en een foto van het lijkje ging de hele wereld over.

In een interview met de Australische zender 10 News zegt Abbas dat zijn vader, Abdullah Kurdi, zelf schuld heeft aan de dood. Zainab Abbas uit de beschuldiging via haar nicht Lara Tahseen die in Sydney woont. Volgens Abbas betaalde ze tienduizend euro voor de oversteek van Bodrum naar het Griekse eiland Kos.

"Hij was een mensensmokkelaar en bestuurde het bootje". Abbas werd gerustgesteld door een smokkelaar die zei dat de kapitein zelf zijn vrouw en kinderen zou meebrengen op de boot. Die kapitein bleek Aylan's vader te zijn. "Hij voer als een gek. Het bootje ging veel te snel en kantelde door een hoge golf."

Abdullah Kurdi ontkent alles. "Ik verloor mijn familie, ik verloor mijn leven, ik verloor alles, laat ze zeggen wat ze willen."