Hamilton behoudt zege in ItaliŽ

Een afgevaardigde van het team van Mercedes is bij de stewards geroepen na de race. Beide wagens van het team zouden met een te lage bandenspanning hebben gereden. Voor Nico Rosberg zal een negatieve uitspraak weinig uitmaken, de Duitser viel met nog enkele ronden uit met motorproblemen, maar Lewis Hamilton kan zomaar zijn overwinning verliezen.

Voor aanvang van het weekend werd al bekend dat de minimum bandenspanning verhoogd zou worden door de problemen die Pirelli in België had. Na het vijf-minutensignaal zou de bandenspanning bij Hamilton 0,3 PSI te laag zijn en bij Rosberg 1,1 PSI. Als Mercedes schuldig wordt bevonden, kunnen de wagens uit de uitslag gehaald worden.

Update 18.01 uur

Er zal geen actie tegen Mercedes worden ondernomen vanwege de te lage bandendruk bij de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Dit betekent dat Hamilton de zege in de Grand Prix van Italië gewoon houdt.

Volgens de stewards voldeden de Mercedessen bij het monteren van de banden gewoon aan de regels qua bandendruk en volgde Mercedes gewoon de door bandenfabrikant Pirelli voorgeschreven procedures. Wel moet Pirelli met autosportfederatie FIA om tafel om voor de teams meer duidelijkheid omtrent de meetprocedures te krijgen.