Zwangere Trijntje blijft voorlopig werken

Trijntje Oosterhuis verwacht eind dit jaar haar derde kindje, maar is voorlopig nog niet van plan het rustiger aan te gaan doen. Voordat de spruit het levenslicht ziet, gaat Oosterhuis zelfs nog op tournee.

"Ik heb de vorige keren ook gewoon lekker lang door gezongen en het grappige is, ik kan daar heel goed tegen", vertelde Oosterhuis maandag in RTL Boulevard. "Het werkt zelfs in mijn voordeel, geeft wat ademsteun. Ik wil niet thuis gaan zitten wachten, daar word je lui van."

Oosterhuis trapt haar tournee op 22 september af in de Amsterdamse poptempel Paradiso. "Dat is hartstikke leuk, ik kan er letterlijk op de fiets naar toe." De zangeres voelt zich 'heel vitaal'. "Tot eind oktober ga ik touren, dan sluit ik het mooi af en mag het kindje komen in december."

Voordat het zover is richt Oosterhuis al haar aandacht op haar nieuwste album Walk Along, dat in mei verscheen. "Door alle drukte van het Songfestival is het album voor veel mensen nog niet echt hoorbaar geweest, maar er staan echt pareltjes van liedjes op. Daar ga ik al m'n aandacht aan besteden totdat ik m'n kindje krijg, want dit album verdient het om gehoord te worden."

Zwangere Trijntje blijft voorlopig werken
Zwangere Trijntje blijft voorlopig werken (Foto: BuzzE)