Borren en Cooper batten cricketers succesvol langs VAE

Het Nederlands cricketteam heeft de derde wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20 gewonnen. In het Schotse Edinburgh werd gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. Nederland haalde na 17.1 overs het target van 119 runs, dat was neergezet door de VAE. 

Nederland won de toss en koos ervoor om eerst te fielden. Oranje wist de VAE op 119 runs te houden tegenover het verlies van zeven wickets. Vooral Roelof van de Merwe was goed aan het bowlen en stond in vier overs slechts elf runs toe. Ook pakte hij twee wickets. Swapnil Patil noteerde 33 runs was namens de VAE het productiefst. 

De score van 119 runs moest te doen zijn voor Oranje. Openingsbatters Wesley Barresi (18 runs) en Stephan Myburgh  (10 runs) waren uit na 3.1 en 5.2 overs, Het batten daarna echter moeizaam. Ben Cooper en Michael Swart  kwamen er nauwelijk aan de pas. Halverwege de inning stond de teller pas op 52 runs. In het vervolg ging het beter en in over twaalf sloeg Cooper de eerste zes van de wedstrijd, waarna hij echt los was. Cooper kwam uiteindelijk tot een halve century (50 runs, 3x4, 3x6, not out). Swart (19 runs) ging nog uit waarna Peter Borren het af mocht maken. 

Borren, goed voor 18 runs, eindigde de wedstrijd in stijl door de bal rechtstreeks uit het veld te slaan. Nederland heeft nu vier punten uit drie wedstrijden en staat er goed voor om de play-offs te halen. Over twee dagen is Oman de volgende tegenstander. Vervolgens speelt Oranje ook nog tegen Canada en Kenia.