Cricketers te sterk voor Schotland in WK-kwalificatie

Het Nederlandse cricketteam heeft hun tweede wedstrijd in de WK-kwalificatie Twenty20 gewonnen. In Edinburgh werd Schotland verslagen met 32 runs. Nederland heeft nu net zoals Schotland één wedstrijd gewonnen en één verloren. 

Nederland won de toss en begon met batten. In de twintig overs kwamen ze tot een mooie score van 191 runs tegenover het verlies van zes wickets. Wesley Barresi was met 75 runs (7x4, 5x6) het productiefst namens Oranje. Peter Borren kwam tot 57 runs (6x4, 3x6). 

Schotland kwam aan slag en ging uiteindelijk met nog één bal te slaan compleet uit. Ze kwamen tot een score van 159 runs. Preston Mommsen leverde met 68 runs (5x4, 3x6, not out) de meeste runs af.  Nederland begon goed door in de eerste twee overs direct twee wickets te pakken. Halverwege de inning (waren er al vijf mensen uit. Scotland begon in het tweede deel nog wel goed te scoren, want de sloegen toen 90 runs binnen.

Zondag speelt Oranje de derde wedstrijd. De Verenigde Arabische Emiraten is de volgende tegenstander, dat land verloor eerder van Schotland en Afghanistan