Dr. Who reist naar LEGO Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment onthulden tijdens San Diego Comic-Con details over Doctor Who in LEGO Dimensions, de game waarin je echt LEGO in het spel digitaliseert.

Peter Capaldi, die de rol vertolkt van de 12th Doctor, Jenna Coleman, die Clara Oswald speelt en Michelle Gomez, die Missy speelt in de langlopende Britse sciencefiction TV-serie, spreken de stemmen in van hun personages in LEGO Dimensions.

In de nieuwe trailer die een eerste blik werpt op de Doctor Who gameplay, komen werelden samen zoals alleen mogelijk is in LEGO Dimensions; de TARDIS die in Gotham City en Hill Valley verschijnt, de Doctor die aan de zijde vecht van Homer Simpson in Aperture Science, in een auto rijden die bezeten is door spoken met Scooby en Shaggy, of zij-aan-zij vechten met Kai en Cragger in een Ninjago vechtarena.

Gamers die meer Doctor Who in LEGO Dimensions willen zien, kunnen de Doctor Who Level Pack aanschaffen met daarin een extra mission-based Doctor Who level, samen met een LEGO minifiguur van de 12th Doctor en LEGO modellen van de TARDIS en K-9, allen speelbaar in de game. Er komt ook een Doctor Who Fun Pack, die een speelbaar Cyberman minifiguur bevat en een Dalek model die fysiek gebouwd en tweemaal herbouwd kan worden om zo in totaal drie verschillende objecten te maken.

De release van LEGO Dimensions staat gepland op 29 september 2015 en zal beschikbaar zijn voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en Wii U.