WK beachvolleybal begint in 'Drijfpaleis'

In het stadion dat speciaal is aangelegd op de Hofvijver in Den Haag begint vrijdagavond het WK beachvolleybal. Tot en met 5 juli worden op vier locaties in Apeldoorn, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag door 96 teams uit veertig landen in totaal 208 wedstrijden gespeeld. De organisatie rekent op 125.000 toeschouwers.

Voor Nederland doen negen teams mee. De Nederlandse medaillekandidaten Marleen van Iersel/ Madelein Meppelink en Reinder Nummerdor/Christaan Varenhorst komen vrijdagavond meteen in actie. Zij spelen hun eerste poulewedstrijd in het stadion dat in de Haagse volksmond al is omgedoopt tot het 'Drijfpaleis'.

Er wordt verder gespeeld in de binnenstad van Apeldoorn, op de Dam in Amsterdam en op de kade bij de ss Rotterdam. De finalewedstrijden worden in Den Haag gespeeld. De eindstrijd bij de vrouwen is op 4 juli. De strijd bij de mannen wordt beslist op zondag 5 juli.

Voor de twee openingswedstrijden vrijdagavond is er in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag een openingsceremonie die wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander.

Programma

Tijd Spelers Land Speler Land Poule Locatie
17:40 Meppelink
van Iersel
 NED Mashkova
Tsimbalovail
 KAZ  A Den Haag
18:30 Nummerdor
Varenhorst
 NED Escobar
Vargas
 ESA  A Den Haag