Taekwondoka's uitgeschakeld op Spelen

Taekwondoka Jeroen Wanrooij heeft zich op de Europese Spelen in Baku geplaatst voor de kwartfinales van de klasse boven 80 kilogram. In de eerste ronde, tevens de achtste finales, rekende de 32-jarige Nederlander af met zijn vier jaar jongere opponent Ali Sari uit Turkije.

De twee begonnen fel aan het gevecht en binnen een halve minuut stond er al een score van 4-3 op het bord. Door onder meer een trap op het lichaam van Sari liep Wanrooij in de tweede periode uit naar 7-4, waarna de Turk terugkwam tot 7-7. Dankzij nog een trap kwam Wanrooij echter weer op voorsprong, 10-7, waarna hij het gevecht professioneel af wist te maken. 

Sari valt Wanrooij aan, maar de Nederlander won uiteindelijk het gevecht (Foto: Getty)

In de kwartfinale neemt de Nederlander het op tegen de als eerste geplaatste Radik Isaev, een tot Azeri genaturaliseerde Rus. De wedstrijd zal via de officiële site van Baku 2015 live te kijken zijn.

Update 10.23 uur

Ook Reshmie Oogink heeft zich voor de kwartfinale geplaatst. De nummer drie van de wereld schakelde de Noorse Tina Skaar relatief eenvoudig uit in de klasse boven 67 kilogram. In de kwartfinale neemt Oogink het op tegen de negentienjarige Kroatische Iva Rados, de nummer tien van de mondiale ranglijst. Dat gevecht staat gepland voor 13.30 uur, de kwartfinale van Wanrooij zal om 12.15 uur van start gaan.

Update 14.03 uur

Zowel Wanrooij als Oogink zijn in de kwartfinales onderuit gegaan. Tegen de Azeri Radik Isaev leek Wanrooij kansloos te verliezen, maar tegen het einde wist hij zich toch nog knap terug te vechten. Het was echter niet genoeg, want met 8-6 bleek Isaev nipt te sterk. 

Oogink vocht voor de vierde keer in haar loopbaan tegen de jonge Rados en liep voor de vierde keer tegen een nederlaag aan. Met name een aantal strafpunten kwamen Oogink duur te staan, waarna ze in de loop van het gevecht alle kansen om zeep hielp: 3-7. Als Rados later vandaag de halve finale wint van de Française Gwladys Epangue mag Oogink nog op voor het brons, hetzelfde geldt voor Wanrooij als Isaev de finale haalt.