Handboogschutters pakken brons op Spelen

De Nederlandse handboogschutters zijn doorgedrongen tot de halve finales op de Europese Spelen in Azerbeidzjan. In de kwartfinales zetten de drie mannen de Russen opzij in een beslissende shoot-off. De reguliere wedstrijd eindigde in 4-4.

Sjef van den Berg, Mitch Dielemans en Rick van der Ven zagen hoe de eerste pijl van de Russen in het hart van de roos vloog, maar lieten zich niet afschrikken. De eerste set werd met drie tienen op een rij (drie keer in de roos) winnend afgesloten. De tweede set ging verloren door een slordige zes, maar in de derde set herstelde Nederland de voorsprong met twee negens en vier tienen.

In de vierde set kwam Nederland een punt tekort, waardoor de shoot-off nodig was. Daarin schoten de Nederlanders drie tienen. Later op donderdag treden de mannen aan voor hun halvefinalepartij.

De officiële livestream waar het boogschieten vandaag te zien is (Bron: YouTube)

Update 13.45 uur

In de halve finale bleek Oekraïne nipt te sterk. Nederland begon erg sterk met 58 punten in de eerste set, die dan ook gewonnen werd. De volgende twee sets gingen naar Oekraïne, onder meer doordat Van der Ven in de derde set begon met slechts een zeven. De vierde set eindigde gelijk, wat betekende dat Oekraïne met 5-3 won. Nederland speelt op het moment van schrijven in de wedstrijd om het brons tegen Frankrijk, wat te volgen is op de livestream op YouTube.

Update 14.06 uur

De Nederlandse boogschutters hebben in de wedstrijd om het brons afgerekend met Frankrijk. In een razendspannende wedstrijd werd het pas beslist in de vierde en laatste set. Daarin leek Nederland het met drie mindere pijlen weg te gooien, maar drie tienen op rij zorgden ervoor dat de druk op Frankrijk te groot werd: 5-3.